Länets Konst 2016

Länets Konst 2016

Länets Konst 2016

Konstbiennalen Länets Konst, i Örebro hade vernissage 26 nov 2016. Jag med flickvän Ludvine Thomas blev båda uttagna att delta bland ett 60-tal andra konstnärer. Detta är det första utställningstillfället för Ludvine i Sverige. Och för mig den första gången jag ställer ut fotografi i Sverige.

Ludivine Thomas deltar med 25 tavlor ur sitt större måleriprojekt ”L’essentiel”.

Artist Ludivine Thomas - Lessentiel - Länets Konst Örebro
Visitor looking at – Lessentiel – by artist Ludivine Thomas – at Länets Konst Örebro
Länets Konst – Örebro Sweden – Vernissage 20161126

 

Länets Konst Örebro Vernissage 20161126 / Konstnär Ludivine Thomas / L’essentiel

 

Länets Konst Örebro Sweden / Fotograf Benny Andersson

 

Länets Konst Örebro Sweden / Fotograf Benny Andersson ställer ut.

 

PDF-dok Länets Konst 2016 antagna verk

Nedanstående text hämtad från Örebro Läns Museums webbplats

LÄNETS KONST 2016

”I år har det varit särskilt svårt att välja” säger utställningsintendent och projektledare Michael Andersson som hjälpte juryn till rätta och bar fram alla de 482 inlämnade konstverken.

Totalt 121 konstnärer har kommit in med bidrag. Det är något högre än tidigare år. Glädjande nog ser vi att kvalitén överlag är hög. Särskilt spännande är det att se att bredden är så stor vad gäller ålder på konstnärer och tekniker på de verk man valt att lämna in. Antalet nya konstnärer ökar år efter år!
Det är också en trend mot att många arbetar i nya material. Nytt för i år är till exempel vävning i tidningspapper och s.k. Ready-Mades som inte förekommit i någon större utsträckning tidigare.

Länets konst är en jurerad konstsalong som vänder sig till alla verksamma inom konst med anknytning till länet. Både proffs och amatörer inbjuds att lämna in sina bidrag och få den bedömda av en jury. De utvalda ingår sedan med sina verk i en stor utställning. I bedömningen får juryn inte veta vem som ligger bakom konstverken då varken kön eller namn på konstnären redovisas när jurymedlemmarna ska ta ställning. Konstverken kan, men behöver inte, vara till salu.

Alla tekniker är välkomna; måleri, skulptur, teckning, fotografi, grafik, video, textil eller installation. Juryn utgörs av tre personer med bakgrund inom konstområdet. De är inte anställda på länsmuseet utan är andra personer som på något sätt är aktiva inom konst, med olika erfarenheter och med god vana av att titta på och ta ställning till konst.

Länets konst invigdes den 26 november av museichef Birgitta Johansen.

Länkar till media

SVT Örebro – ”Stor utställning ska lyfta fram lokala konsttalanger”

SVT Örebro – ”Länets bästa konst på plats”

Nerikes Allehanda – ”Här är de 61 konstnärerna som får vara med på utställningen Länets konst”

Örebrokuriren.se – ”Vernissage på museet för länets konst”

Benny A