Youtube – extraprogram

Utifrån denna post http://mashable.com/2010/11/13/youtube-hacks som berättar om några ”småprogram” till Youtube så vill jag göra en kort sammanställning/sammafattning.

TubeReplay – tubereplay.com

Önskar du loopa ett enskilt Youtube-klipp – kanske till plockmaten i mässmontern, eller din favoritlåt för att störa grannarna ännu er. I TubeReplay uppger du enkelt webadressen till klippet på YouTube. Inget användarkonto krävs. Det går sedan fint att förstora videon för helskärm för att slippa irrelevant information. Gratis – inget användarkonto krävs.

 

Observera att repetion av video INTE fungerar om youtube- användaren angett; ”Inbäddning inaktiverad på begäran”.

DragonTape – dragontape.com

Med DragonTape kan du kompinera flera YouTube-videos till en längre video-spellista – upp till tre timmar lång. Du erhåller en ny webbadress till din sammanställning. Gratis men kräver användarkonto. Perfekt för att sammanställa information.

YouTube Doubler – youtubedoubler.com

Spela upp två helt olika youtube-klipp parallellt med varandra.

Användningsområdet är möjligen något begränsat (eller snarare outforskat) och lämpar sig mer till underhållning. Såsom följande kombination av musikvideo och fiction http://bit.ly/9KNbT0

Gratis – inget användarkonto krävs.

 

SynchTube – synchtube.com

Upp till 50 personer kan i privat eller publikt ”rum” ta del av samma video. Där alla deltagare ser videon ”synkroniserad”/ simultant – samma bilder vid samma tillfälle. Att parallellt kan ha chat-dialog.

 

Informationsvideo 30 sek http://www.youtube.com/watch?v=ErUp_s4UIzg

Splicd – splicd.com och TubeChop – tubechop.com

Om du önskar att ange en viss startpunkt/tid i en webbadress för ett youtube-klipp, så lägger du till följande i webbadressen för youtube-klippet;

#t=MMmSSs

Länken kan alltså se ut som följande;

http://www.youtube.com/watch?v=ZBVNHS0wa-k#t=05m02s

Men med denna metod kan du inte ange en stopp-punkt – men då kan du istället använda dig av följande program; Splicd eller TubeChop (Sistnämnda något mer visuellt)

 

MixTube – mixtube.org

En tänbar lösning om du behöver göra en audio-spellista av youtube-klipp. Av favoritlåtarna som bara finns på youtube – eller kanske föreläsningar där det är ointressant att se föreläsaren i bild.

 

YouTube TestTube

Flera av ovanstående webbtjänster kan vi redan se integrerade på YouTube (såsom att betrakta videor simultant) Vill du ta del av vad YouTube har i pipe-line/på gång så bör du hitta informationen här; youtube.com/testtube

Benny A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *