Planterar Mynta för egen mojito

Här på breddgraden xx.xx (cirka 100 km söder om Paris) är det bara att sätta spaden i backen. Nu skall nog inte rosorna eller de andra växterna frysa om natten.

Har gjort ett inköp av 6 olika kryddväxter. De bekanta gräslök (ciboulette) och persilja (persil simple) samt basilika, rosmarin, mynta (menthe) timjan (thym commun).

Mynta / Mint / Menthe
Mynta / Mint / Menthe / Timjan / Thyme / Thym

Så här långt har jag nu förstått att mynta nära på sprider sig som ogräs. Rötterna klättrar. Citat; Gemensamt för hybriderna är att de oftast är sterila, men de sprids lätt med sina underjordiska utlöpare Källa Så det är lika bra att från början placera myntan på ett eget område utan andra växter, där den kan sprida sig friskt. Tack även wikipedia; ser att ”Det är fleråriga växter med upp till 1 m höga stänglar…” Källa Så imorgon blir det att plantera om myntan på ett annat ställe. Mot en vägg eller i ett naturligt hörn.

Jag har planterat en Grönmynta (Mentha spicata L.) ”Stjälkarna kan bli upp till åtta decimeter höga.” Källa; Den virtuella floran

Självklart är planen att detta skall utgöra min egen mynta till hemmagjord mojito. I butiken sniffade jag även på mexikans mynta, men den var alldeles för bitter, sträv, kärv i min smak (har jag för mig) Vill ha en något syrligare smak.

Denna bloggpost uppdateras ”löpande” (20100404)

Benny A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *