Microfilm / Cine #blogg100 03

Microfilm / Cine #blogg100 03

gifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_svgifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_svgifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_svgifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_svgifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_svgifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_svgifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_svgifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_svgifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_svgifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_svgifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_svgifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_svgifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_svgifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_svgifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_svgifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_svgifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_svgifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_svgifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_svgifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_svgifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_svgifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_svgifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_svgifs_shoppingwindowguys_forvers_mini_sv

gifs_shoppingwindowguys_forvers_liten_sv2

Utforskar möjligheterna med microfilmer, och repetitiva animation. Vaggar i sidled framför ett skyltfönster. Skall göra en microfilm ska bli en gif-film som utnyttjar Forverse; en sekvens som spelas baklänges när den nått slutet. Filmen ska ha en vaggande gungande pendelrörelse. En looprörelse som även inkluderar att sekvensen spelas baklänges; Forverse (Plays forward then backward, good for slow motion and for making looping less choppy)

Jag väljer ett motiv med fasta objekt utan några egna rörelser, men för att göra sekvensen levande rör jag mig själv i sidled för att ge liv åt fotot. Men eftersom jag omöjligt kan gunga och hitta tillbaka till min ursprungsposition använder jag ”forverse”. Jag väljer motiv; min startposition är stillastående åt vänster. Startar inspelning; gungar åt höger för att bli still. Stoppar kameran. Förutsättningen är att start-och-stopposition är stillastående. Att bara spela in halva rörelsen (pendelslag för moraklocka) är även för att spara på filstorleken. Men förutsättningen är att inget annat rörligt föremål avslöjar tids-rörelsen – att halva sekvensen går baklänges.

gifs_shoppingwindowguys_forvers_big

 

Benny A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *