Microfilm / Gifs #blogg100 02

De här små micro-filmerna man kan se på internet är fascinerande. En sekvens eller en loop på mellan 1-3 sekunder. Är den längre så övergår det i en videosekvens och själva poängen går förlorad.

Jag har tidigare producerat några sådana för webbkunders räkning. Nu är det dags att få börja skapa för egen räkning.

Mycket av charmen i dem ligger i det uppenbara att det är ett brottstycke ur en längre sekvens. En sekvens som repeteras om och om igen. Den ryckiga omstarten är ett kännetecken. Och har även en stor poäng i microfilmerna.

Den andra gruppen är där loopen används. För att ge känslan av ett oupphörligt evigt skeende; som loopas loopas och loopas. De får ofta har ofta en underhållande karaktär.

En personlig favorit är looparna där omstarten maskeras – för att ge en känsla av ett evigt förlopp. Vi har hamnat i ett Limbo, varken bra eller dåligt – evigt pågånde.

För att inte kvävas av att från början göra den perfekta microfilmen så nöjer jag mig med att leta i mobilen efter en liten sekvens som med fördel kan loopas.

Det får bli en sekvens från pepparkakshus-bakningen i julas. Den är på 14 frames – alltså en loop på strax över en halv sekund. Och som man efter ett tag ser så rörs sleven alltså två varv innan filmen är slut och loopas igen.
blogg100_smet3

Det finns självklart utmärkta mobilappar för att skapa microfilmerna. Eller självfallet senare versioner av program såsom Photoshop med flera.

Ett av de enklare sätten för att testa och komma igång är använda sig av webbplatsen
https://imgflip.com/gifgenerator

Benny A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *